Drömstart på Olympiska spelen i PyeongChang 2018

Drömstart på Olympiska spelen i PyeongChang 2018

februari 10, 2018 0 av Cherie

Första guldmedaljen som delas ut i PyeongChang är till Charlotte Kalla, vilken start för Sverige i detta OS. Men det är inte den enda prestationen som ska hyllas idag.

Skiathlon, damer

Känslan av att veta att Charlotte Kalla var i form för att kunna vara med och slåss om guldet i PyeongChang fanns men Marit Björgen var en stark kandidat och en kandidat man inte ska räkna ut. Men när den tänkta backen backen kom så gick hon och Björgen fastnade lite bakom Von Siebenthal. Att Ebba Andersson sedan låg med så fint som hon gjorde under hela loppet är fantastiskt. Hon lyckades inte ta bronsplatsen men en fjärdeplats i sitt första OS är en väldigt stark insatts och lika så Stina Nilsson låg med bra och slutade på en fin tionde plats. Resultaten idag bådar för en härlig fortsättning på dessa olympiska spel.

Hockey Japan-Sverige, damer

Jag missade första halvan av matchen men kom in lagom till att se Japan kvittera till 1-1. Lite nervöst var det eftersom vi behöver bli etta eller tvåa i gruppen för att gå direkt till semifinalen. Matchen mot Japan var därför väldigt viktig och i början av tredje lyckades man sen ta ledningen i matchen och höll den ledningen efter väldigt bra boxplay spel.

Skidskytte sprint, damer

Efter fina prestationer under världscupen denna säsongen ser jag fram emot stafetten där jag tror Sverige har god chans till medalj. Men idag överraskade Hanna Öberg med en väldigt fin 7:e plats som gör det spännande inför jaktstarten på måndag.

Följer du OS nu under februari?